Za kredite 203 miliona dinara

Bez autora
Oct 19 2010

Na sednici Upravnog odbora Fonda za razvoj AP Vojvodine, kojoj je predsedavao predsednik UO i predsednik Vlade Vojvodine dr Bojan Pajtić, donete su odluke o odobravanju 53 kredita ukupne vrednosti 203 miliona dinara. Krediti su odobreni na četiri konkursa Fonda: za poljoprivredu, privredu, izvoz i skladišta.Na osnovu konkursa za dugoročno kreditiranje razvojnih programa i projekata u oblasti privrede odobreno je 14 kredita u vrednosti od 62 miliona dinara.

Za kredite 203 miliona dinara- Na sednici Upravnog odbora Fonda za razvoj AP Vojvodine, kojoj je predsedavao predsednik UO i predsednik Vlade Vojvodine dr Bojan Pajtić, donete su odluke o odobravanju 53 kredita ukupne vrednosti 203 miliona dinara.

Krediti su odobreni na četiri konkursa Fonda: za poljoprivredu, privredu, izvoz i skladišta.

Na osnovu konkursa za dugoročno kreditiranje razvojnih programa i projekata u oblasti privrede odobreno je 14 kredita u vrednosti od 62 miliona dinara. Za dugoročno kreditiranje razvojnih programa u oblasti poljoprivrede odobreno je 37 kredita ukupne vrednosti 52,5 miliona dinara. Na konkursu za dodelu kratkoročnih kredita za finansiranje izvoza odobren je jedan kredit u vrednosti 10 miliona dinara.

Upravni odbor Fonda za razvoj APV odobrio je i prva dva kredita na osnovu novog konkursa za dugoročno kreditiranje izgradnje, adaptacije i opremanja skladišnog prostora u oblasti poljoprivredno-prehrambene proizvodnje u vrednosti od 80 miliona dinara.

Analizom podnetih projekata sa aspekta zainteresovanosti za pojedine poljoprivredne grane, zaključeno je da je najviše kredita odobreno u oblasti ratarstva, stočarstva i voćarstva, dok je u oblasti privrede najviše odobrenih projekata u oblasti proizvodnje prehrambenih proizvoda. U oblasti poljoprivrede najviše kredita odobreno je u Sremskom okrugu - njih 15 a sledi Južnobanatski okrug sa ukupno 11 odobrenih kredita. Za razvojne programe i projekte iz oblasti privrede najviše kredita odobreno je u Južnobačkom okrugu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik